Det lilla grävhelvetet

Ända sedan vi köpte huset stod det klart att vi skulle behöva prioritera att skaffa en häck snarast. Trädgården är mer eller mindre 1.400 kvm gräsmatta och vi har en hörntomt som liksom ligger i en sänka = känslan av att bo på en (nerfälld) scen är total.

Kriterierna vi gick efter var: den ska blomma fint, vara tålig mot sjukdomar (ligusterhäckarna här omkring har tydligen dött i någon smittsam sjukdom t.ex.), tåla lerjord och helst ha höstfärger.

Efter mycket funderande stod det tillslut mellan kopparhäggmispel, vanlig häggmispel, bukettapel eller avenbok.

Avenbok fick vara med eftersom den kan bli väldigt hög och väldigt smal, alltså man kan klippa den nästan hur man vill. Den trillade sedan av listan eftersom den varken blommar eller har höstfärger, men det är fortfarande en häck jag tilltalas av.

Till sist mailade vi några trädgårdsaffärer och bad om prisuppgifter på kopparhäggmispel, vanlig häggmispel och bukettapel. Eftersom vi behövde 85 meter fanns det inte utrymme för några obehagliga prisöverraskningar.

Bukettapel skulle kosta oss 12.000 och vanlig häggmispel 8.000. Kopparhäggmispel, som vi ju helst ville ha: 95.000.

*paus för eftertanke och reflektion*

Så. Vi valde kopparhäggmispel.

SKOJA!!!!!!

Det blev vanlig häggmispel. Och nu är jag extremt orolig för att jag ska ångra mig och vilja ha bukettapel istället, men min syster har det och jag ville inte ha exakt samma. Fast den är väldigt snygg. Väldigt.

Håhåjaja.

För att slippa gräva upp hela tomten för hand, vilket kändes som en övermänsklig uppgift, fick vi offert av en grävare också. Det skulle bara kosta 5.000 att få allt uppgrävt! Perfekt!

Bara det att grävaren nu är uppbokad tills i typ augusti. Och häcken kommer vilken sekund som helst.

Så nu har jag grävt allt för hand. Det var fruktansvärt.

img_9565

img_9571

img_1079

Nu har jag använt mina sista krafter till att köpa ett par skor i present åt mig själv för pengarna jag sparade (”sparade”) på att grävaren inte hade tid att komma som utlovat.

Borde kanske ha lagt dem på en hudtransplantion till mina blåsbeströdda händer istället.

 

En reaktion på ”Det lilla grävhelvetet

Lämna en kommentar