Byta / jämföra elbolag

Snart har vi bott här ett år (!!!) och med det går vårt elavtal ut. Jag tänkte bara säga att det är extremt lätt att jämföra elbolag så lämna inte över det till någon i er närhet i tron om att det är krångligt utan gör det själv.

  1. Gå in på Elpriskollen – det drivs av myndigheten Energimarknadsinspektionen och således är det inget företag som försöker locka en till än det ena än det andra.
  2. Fyll i tre saker: avtalstyp (om du vill, annars kan man lämna det öppet), vad din elförbrukning är per år (kan du inte exakt så kan du välja mellan lägenhet, snål villa och dyr villa) och sen ditt postnummer så den kan se vilka bolag som kan leverera till dig.
  3. Det är sen det blir roligt! Då kan man klicka i tex miljöval och typ av el. Skärmavbild 2018-06-14 kl. 10.41.44Skärmavbild 2018-06-14 kl. 10.44.29Skärmavbild 2018-06-14 kl. 10.46.54
  4.  Sen klickar man på sök och sen sorteras de tex efter pris eller kortast avtal. Vill man då välja ett bolag som investerar sin vinst i välgörenhet/ungdomsidrott eller liknande så brukar ett säkert kort vara att välja kommunalägda bolag. Det ser man om man klickar upp bolagets webb och läser deras ”om oss”.
  5. När man ändå har bestämt sig kan man ringa och prata med dem (om man har lust, vissa har ju telefonskräck men jag tycker sånt är kul) för då brukar de hosta upp något erbjudande som är ännu lite bättre än det som finns på webben så man ska känna sig speciell och välja just dem.
  6. KLART!

Det tar 15 minuter om man är i gasen och kanske en timme om man vill ta det lugnt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s