Wok med pak choi och mangold

Årets odlingshöjdpunkt såhär långt är något av en överraskning: Pak choi! (Eller sellerikål som den också heter men vem säger så? det är som att kalla ruccola för sitt riktiga namn ”senapskål”. Socialt självmord mao).

Jag sådde den bara lite med vänsterhanden och helt utan förväntningar och det var som att den kände det på sig för den har prrrresterat. Pak choien vältrar sig snudd på skrytigt i sina pallkragar och i går skördade jag det första huvudet!

19a9f07a-f5bf-49f2-979b-f14ae9926e96

Får ni också prestationsångest gentemot era grönsaker? Typ ”inte ska väl jag äta den här?? Den borde sparas!!”

Nåväl. Wok skulle det bli! Jag följde det här receptet men bytte ut allt jag inte hade hemma mot mangold och rädisor istället, och så tog jag teriyakisås istället för ostronsås av samma anledning. Och la till lite sesamolja. Och hade på hackade jordnötter och sesamfrön. Det blev gott. Mkt gott.

a59941f5-b769-4b8f-bcdf-ce15c9736516

033bfcc5-7d32-4155-88b3-91f59db31db4

8a870095-42f2-4cd9-920d-21afcf302752

Ni borde också äta det!!!

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s