Ständigt besatt

När jag var sju år dubbelkollade min lågstadielärare med min mamma om det kunde vara så att jag var autistisk, då hade jag nämligen snöat in på kaktusar och läste blott och endast olika faktaböcker om nämnda växt samt tog med mig min pappa till den lokala växthandlaren varje lördag för att undersöka om de fått in några nya sorter.

På liknande vis kan jag fortfarande snöa in på personer jag tycker är FÖR coola. Oftast är de jättebra på något jag också vill vara bra på (i regel: jobb, men nu också: grönsaker). Elin Unnes är min nya besatthet. Hon har funnits i utkanten av mitt blickfång i evigheter känns det som, men så i höstas var hon på omslaget av en tidning jag prenumererar på iklädd en läderjacka, omgiven av rosa rök framför en vissen solros. O-e-r-h-ö-r-t coolt och ja, nu är hon min nya idol.

Här om dagen fattade jag att hon har en odlingspodd och nu har jag bara två avsnitt kvar innan jag lyssnat igenom allt. Skrik och panik. Nya avsnitt kommer tack och lov här nu för tiden så jag slipper gå in i håglöshetens rike när jag är igenom alla gamla avsnitt.

Hon är rolig för hon är ungefär lika hippie som min mamma – med skillnaden att man (jag) vägrar tro på sånt ens mamma säger och därför måste få höra det från någon annan för att lyssna. Som att hon typ blandar ringblommor i kaffet för att lugna pms?? Eller johannesört (som väl ändå, rent tekniskt, är giftig) för att stoppa koffeinskaket.

I alla fall så pratade hon i ett avsnitt om en konstig kryddväxt som luktar bensin men smakar rökt bacon: Epazote. Jag rusade naturligtvis raka vägen in på Runåbergs fröer och köpte en påse. Plus lite annat jag visst prioriterade bort i årets första frörunda eftersom jag inte hade tänkt köpa några frön alls i år men visst råkade shoppa för 400 kr redan i januari.

Nåja.

Nu fantiserar jag om var mitt nya kryddland ska ligga! Jag skulle vilja ha ett kombinerat krydd- och fjärilsland. Det finns en väldigt ful fläck i trädgården som jag brukar använda till skräpavlastning som tyvärr är det första jag ser från min plats vid köksön när jag äter frukost. Där hade man kunnat ha vackra örter och blommor tänker jag mig.

Typ såhär vill jag ha det (bild härifrån!)

Och såhär ser det ut nu. Hehe.

img_6108

Jag undrar om man skulle kunna odla potatis där i år för att luckra upp jorden till nästa år? Vi får se.

3 reaktioner på ”Ständigt besatt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s