100 plantor till vore lagom

På min topplista över saker jag brinner för i trädgården (nej, i livet) är just nu:

  1. Att häcken ska bli hög och tät så jag slipper känna att jag behöver vara hel och ren varje gång jag går ut eftersom hela (minst) bostadsområdet har full insyn i trädgården.
  2. Köksträdgården. Kålen och potatisen mår fantastiskt i år medan majsen är mellan 1-12 cm hög. I fjol vid den här tiden var den högre än mig och blommade. Bah.
  3. PIONER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

När jag startade den här bloggen i någon slags svår psykos över att det kändes som att huset a l d r i g skulle bli vårt var det en av mina fantasier. En trädgård full av pioner.

Full är den inte riktigt än, men i år är första året de blommar så jag känner mig som Joakim von Anka varje gång jag går ut.

img_8712

img_8510
Den här är en av mina favoriter bortsett från att den stinker. Min kille fick den av en tant så jag vet inte vad den heter, eventuellt coral charm.

img_8567

Processed with VSCO with hb2 preset
Den här doftar däremot ljuvligt! Sovrummet kändes som taget ur en reklam TILLS JAG UPPTÄCKTE att min lilla katt (mördarmaskinen) hade lirkat upp dörren till sovrummet inatt och tagit med sig sina nya vänner lopporna in. Nu har katterna fått medel och sängkläderna tvättas som bäst i 90 grader. Eventuellt ska jag bränna sängen också. Vi får se.
img_8707
Om jag inte missminner mig är det här en Sarah Bernhardt. Jag köpte på mig pioner i varierande risighetsgrad på olika reor i fjol och sen slarvade jag bort lapparna innan jag hann plantera dem.
img_8645
Det här är väl den mest klassiska sorten? Min mormor hade en sån i alla fall. Även den har min kille fått från en tant. Det är alltid så i hans liv.
img_8702
Den här slog ut idag och jag ÄLSKAR den. Kan det vara en bondpion? Den ser ut som grädde och doftar mkt gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s