Har förslitningsskador i tummuskeln

Sedan vi flyttade in för två år sedan har våra fruktträd genomgått en, inte rakt av smickrande, men ändock metamorfos. Det har jag ju pratat om förut: När vi kom var de inte beskurna på flera år och dessförinnan hade en av de tidigare ägarna (frid vare över hans minne) gått loss med sin MOTORSÅG och stympat de paraplyformade träden rakt av i en slags förnedrande pottfrisyr. De svarade naturligtvis med att gå till motattack och skjuta 1 000 000 vattenskott rakt upp.

Många år senare kom alltså vi och nu börjar vi få fason på äppelträden. Päronträdet däremot………..har sett ut som en åtta meter hög buskkvast. Tills igår när vi, och jag vågar knappt säga det, kapade det på mitten.

Förhoppningen på lång sikt är att även det ska bli paraplyformat. Förhoppningen på kort sikt är att det inte ska få svamp i alla snittytor och sen dö ifrån oss med ett skyll-er-själva-skratt.

Då så. Är ni beredda? Såhär såg det ut nyss.

Och såhär ser det ut nu.

Jaja jag sa inte att det var vackert. Men om några år. Då.

En sista bild av alla fyra träd beskurna och klara också! Seee så de matchar varandra nu.

img_2046

HÄR är inlägget om första årets beskärande. SKREK av ptsd nu när jag läste att vi tydligen höll på nästan två veckor med ett av träden. Men så var vattenskotten också så grova att jag kunde bygga en flätad kompost av dem………

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s